9% promovabilitate la examenul de primire în profesia loierească. Tulai doamne! Aşa procent mic mai are doar Cristiano Ronaldo. Doar că procentul său constă în… procentul de grăsime. Şi pentru că toată lumea merită atâtea şanse câte poate duce, ăi de treabă de la UNBR s-au decis să mai lanseze la apă o sesiune de examinare. Cică o să aibă loc într-o zi de sâmbătă. Care sâmbătă? Nu se ştie încă. Probabil atunci când stelele se vor alinia pe cer în formă de coasă. Cert este că s-au decis să schimbe modalitatea de examinare.

Cică de data asta candidaţii sunt cei care fac grilele, iar cei din UNBR le rezolvă. Se anunţă un procent de promovabilitate record. De peste 15%. În altă ordine de idei, după afişarea rezultatelor Baroul BOTA şi-a micşorat taxa de înscriere pe tablou. Cică are legătură cu CAS-ul. Încă nu am înţeles exact logica. Dar suntem convinşi că ea există. Aşa cum există inteligenţă în sălile de judecată. E o maximă ce nu necesită discutată.

Şi pentru că UNBR-ului îi place să pluseze, o plusat. Cică la anul grilele la drept penal o să fie făcute de Radu F. Constantinescu şi o să fie strict din libertatea psihică a persoanei.

Poate aşa o să treacă măcar domnişoarele. Şi e mai uşor şi la nivel de bibliografie. Trebuie să citeşti un singur blog” spune nea’ decan.

Sperăm doar să nu fie colegii dezamăgiţi şi să se simtă discriminaţi.

Vrem şi noi grile cu săbii, topoare şi alcoale. Şi să avem posibilitatea de a încercui Bruce Lee. Bruce Lee e tare fain. L-am văzut în Seinfeld şi mi-a plăcut” spune un candidat ce a făcut 84 de grile la examenul de intrare în profesie dar a fost respins pe motiv că a refuzat să participe la raţionamentul logic. Când l-am întrebat ce raţionament logic şi cum şi-a manifestat refuzul, ne-a recunoscut oarecum ruşinat că nu ştie exact despre ce raţionament logic era vorba dar a scris cu pixul peste pătrăţelele proaspăt haşurate “refuz raţionamentul logic, sunt nevinovat!“.

The end?