Noile coduri au început deja să facă ravagii prin instanţele de judecată. Doar azi s-au aruncat cinci juzi de la balcon peste o grămadă de inculpaţi ce stăteau la o ţigară aşteptând pronunţarea. Pe surse, toţi judecătorii aflaţi în picaj strigau în gura mare “care îi articolul ăla cu condamnarea în baza rechizitoriului administrat?! L-au scos Pontiştii!?” Citiţi aici şi vă cruciţi. Dialog între jude şi loier:

Judecător: Nu am după ce judeca, pentru că ministerul trebuia să-mi dea cartea.

Avocat: Domnule preşedinte… păi nu v-au dat?

Judecător: Cartea trebuie să fie oficială… Nu ştiu dacă-i bună sau rea, dar trebuie să o am. Or eu nu o am.

Avocat: … păi în această situaţie să acordaţi un alt termen.

Judecător:adică să citesc

Avocat: Nu ştiu…

Judecător: Eu nu am cumpărat-o, mă aşteptam să-mi fie trimisă oficial. Am primit până la urmă, dar nu ştiu dacă editura asta e serioasă. Mă aşteptam ca Ministerul Justiţiei să facă asta… Noi suntem autoritate, ei sunt puteri… şi nici măcar asta nu au făcut.

Avocat: … să acordaţi termen până vi se distribuie oficial noul cod.

Judecător: Dumneavoastră citiţi dintr-o carte pe care aţi cumpărat-o. Eu nu ştiu de la ce edituri citiţi dumneavoastră… Eu aşa aş fi început în locul dumneavoastră, întrebându-mă dacă am sau nu cartea, adică ca să apuc să citesc…

De râsul curcilor. A scris tanti George Antoniu şi colaboratorii ceva CARTE domnule jude, dar nu vă recomandăm să o citiţi. Şi noul Cod penal îl puteţi achiziţiona de la orice editură. De obicei nu schimbă cuvintele în conţinutul articolelor. Parchetul tinde să facă asta.

Noi suntem liniştiţi. La termenul următor judele o să vină cu lecţiile făcute. Adică nu o să aibă nici atunci codul citit dar o să vină cu lecţia învăţată: “se respinge şi rămânem în pronunţare”. Păi ce ScoobyDoo!? Să judece ăia de la CEDO! Că la ei nu s-au schimbat cărţile.