Ca să nu ni se mai reproşeze şi anul ăsta că suntem fatalişti raportat la viitorul profesiei, să începem cu o veste bună: 3.500 de candidaţi au dat astăzi examenul de admitere în profesie, faţă de 4.000, câţi au încercat anul trecut. Semn că s-au mai prins şi copiii că nu umblă câinii cu covrigi în coadă la noi în breaslă. Asta se coroborează şi cu scăderea numărului candidaţilor pentru INM, probabil datorită eforturilor nestăvilite de popularizare întreprinse de prietena noastră Prună.

Încă o veste bună, ca să vedeţi cât de veseli şi roz suntem azi: după plânsetul colectiv de anul trecut, de la procedură civilă, unde au fost seceraţi pufanii mai ceva ca adversarii naţionalei kosovare, anul ăsta s-a rezolvat. Comisiile s-au pus de acord şi au dat în compensaţie nişte subiecte de râsul curcilor. Adică, serios, băieţi, unde nu e obligatorie întâmpinarea şi ce e înscrisul autentic? Ar trebui introdus criteriu suplimentar de departajare, să fie respins cine buşeşte grilele astea două.

Veştile bune se opresc aici, că nu călărim unicorni: grilele de la drept civil au fost nu atât dificile, cât amuzant-creative şi încâlcite, de unde deducem că va curge cu jalbe şi unde, probabil, se vor anula vreo două-trei grile, să treacă cine trebuie.

Dincolo de grilele în sine, pe care ne gândim că le-a rezolvat poporul harnic şi muncitor fără dificultăţi excesive, rămâne să ne întâmpinăm viitorii codebitori cu multă căldură şi entuziasm. Oricum, până în 2056, anul războiului nuclear, vor fi în România mai mulţi avocaţi şi magistraţi decât cetăţeni cu drept de vot, semn sigur că strămoşii daci aveau dreptate să investească în viitorul nostru.