Că n-aţi văzut de ăstea. Vrem şi noi să ne zică ANAF-ul dacă există impozit forfetar pe glume cu ei. Şi intrăm în pagina asta de net. Şi ne apucăm să scriem. Când vrem s-apăsăm pe butonaşu’ cu “Trimite” (ne vine să întrebăm: unde să-i trimitem?”) ne zice pagina:

Nu scrieţi cu diacritice!

Fuck off! Parcă eram în România. Dacă nu scriem cu diacritice vor crede că “mata” nu e “mâţa” pe care o avem în redacţie, ci “măta” scris fără cratimă. Ce dracu, suntem pe siteu’ ANALF?

Bine, acceptăm, nu scriem cu diacritice. Băgăm iar întrebarea în căsuţa dedicată, fiindcă averitizarea anterioară ne-a şters-o. Firesc. Firesc, ca un viol în puşcărie. Sau nu?

În timp ce ne chinuim să ne reamintim cum am formulat întrebarea ne gândim la toţi ăia din ANAF pe care nu îi înţelege nimeni când vorbesc sau când scriu un PV de inspecţie. Şi acuma ne dăm seama că e din cauză că gândesc fără diacritice şi se exprimă în pilde. De pildă, asta e operaţiune fictivă c-aşa vrea muşchiul nostru.  Asta zic verbal. Dar în gândul lor: De pilda, asta e operatiune fictiva c-asa vrea muschiul nostru. 

Terminăm redactarea demnă de un pulizăr pe non-ficţiune şi iar apăsăm: Trimite.

Eroare: Aţi depăşit 500 de caractere!

Evident, acelaşi regim excesiv de caractere o au şi înjurăturile noastre.

Şi-atunci ne gândim la o întrebare scurtă şi simplă care trece cu succes de cenzură:

Da nu mergeti voi in izda la ma-ta voastra?

În scurt timp primim pe mail mesaj de la ANAF: „Solicitarea dvs. a fost înregistratã cu numãrul … . Un rãspuns, conform prevederilor legale în vigoare, vã va fi remis ulterior. Acest mesaj este generat automat ca urmare a e-mail-ului transmis prin intermediul formularului pentru asistenţã de pe site-ul ANAF.

Măi, futu-i, uite unde erau diacriticile!