Fact. Ieri m-am trezit la ora 8. Matinal ca băiatu de la S.R.I. ce-şi începe ziua apăsând REC. M-am îmbracat repede, iar la ora 11 am fost gata de plecare spre birou. Ajuns acolo, stupoare. Nici urmă de om, d-apoi de loieri. Era o tăcere parca desprinsă din filmele de Kubrik.

În următoarele câteva minute am citit toate ştirile. CNN nu grăia nimic de vreo epidemie globală, iar Realitatea TV vorbea de morţi umblători – dar în Parlament.

Nu înţelegeam ce dracu se întâmplă. S-au hotărât ăştia brusc să utilizeze groapa din pădurea Baciu şi s-o facă dispărută pe secretară? Mira-m-aş. Ar fi o pierdere de vreme. Ar fi suficient să-i vindem un pont că-n Baciu se găsesc trufe la vedere şi s-ar face dispărută singură.

Am încercat să-i sun pe mobil, dar intra mesageria vocală cu “acest loier nu e de găsit”. Tulai CPP-ul mă-sii! M-am îngrijorat instant ca Nesul. Pe urmă, am început să mă gândesc la tăt felul de scenarii.

Scenariul unu. I-a răpit DIICOT-ul pe toţi pentru a rezolva problema cu achitările pe următorul trimestru. Dar scenariul ăsta nu avea niciun sens. De ce ar fi luat-o şi pe secretară? Până şi DIICOT-ul şi-ar putea da seama că secretara… ticăie.

Scenariul doi. L-a muşcat secretara pe Robi Ciobanu de al său degeţel şi de acolo până la Walking Dead nu o fost decât un pas… mic pentru Robi, dar mare pentru omenire. Oare sunt un fel de Will Smith în I am Legend? Tulai. Asta ar însemna că de amu înainte, voi încasa toate veniturile societăţii. Dar voi fi nevoit să achit singur şi toate ratele pe Jeep-urile achiziţionate recent. Deci resping aiastă ipoteză ca nefondată.

Scenariul trei. O fost arestat ceva client important şi or plecat tăţi la război fără să mă anunţe. Dar din nou, de ce CPP-ul meu lipseşte şi secretara? Era clar că nu avea de ce să meargă şi ea. Că au şi ăştia de la DNA ori DIICOT entităţi capabile s-o facă de-o cafea.

Sau oare… ne-o arestat secretara? Dar dacă era aşa… ar fi fost gălăgie de la bairam, nu tăcere de la misterul ce puţea în aer.

…continuarea, în materialul cu continuarea. De luni. La prima oră.