1. Cică Gigel a fost chemat la audieri. Şi nu s-o mai prezentat. Supărat fiind, procurorul o trimis vreo doi din ăştia buni de mutat mobila dintr-un sector al Bucureştiului într-altul, să-l ia pe Gigel pe sus de la domiciliu şi să-l zvârle direct în duba cu interviuri corporale. Dar stupoare. Când or ajuns mutanţii la uşa lui Gigel, or descoperit că aiesta nu mai e de găsit.

S-a internat singur la arestul IPJ. De vreo două săptămâni. A primit citaţie că e chemat la audieri şi nu a mai vrut să dea bani pe taxi până la parchet. S-o dus pe jos direct la buli-bulau… că-i aici aproape…” le-a transmis un vecin care se pare că le ştia pe toate.

2. Cică un inculpat stătea în picioare şi îşi aştepta rândul la pronunţare.

Inculpatul Relativ Ion e în sală?” întreabă judele.

Da, onor instanţă!” răspunde inculpatul.

În baza legii vă condamn la ce-o zis parchetul. Faceţi apel? Să ştiu dacă să dau citire şi la soluţia instanţei superioare. E gata motivată hotărârea. Celeritate maximă” spune judele.

3. Cică merge un student la titularul de curs şi îl întreabă: “de ce sunt răspunsurile la finalul caietului de seminar? Nu e normal ca mai întâi să cunoşti răspunsul şi doar pe urmă să îţi dai cu părerea? E ca şi cum te-ar face să încercuieşti în necunoştinţă de cauză!“.

4. V-aţi gândit vreodată dacă bucătarul ce vă prepară sushi se spală pe mâini după ce face pipi?” a fost una dintre întrebările de la raţionamentul logic de anul acesta de la INM. 80% din candidaţi au scris cu pixul “sushi nu e prevăzut de legea penală. Ce fisticul meu e un sushi?“.

5. La o cafea, decanul unui Barou din ţară o clarificat problema de ce or trecut doar 9% din candidaţi la examenul de primire în profesie.

Au vrut şi ei să protesteze împotriva magistraţilor. Deci în semn de solidaritate faţă de colega noastră dată afară din sală de judecată“.

Shall be continued…?