Dacă tăt se discută amu’ despre cum trebuie şi nu trebuie să fie modificate prevederile (a)circulaţiei pe uliţele gropoase, ne permitem să propunem şi noi câteva amendamente. În speranţa că Ponta va aprecia materialul nostru referitor la Hannah Montana şi va crede că suntem prietenii (ori loierii) lui sub acoperire, îi lăsăm lista de mai gios să arunce un ochi de Pontaur peste ea.

1. Loierii care circulă cu roba deschisă pân’ la buric prin instanţă să îşi piardă dreptul de a-şi conduce clientul la ghilotină pentru o perioadă de 30 de zile. Şi ca sancţiune complementară, cinci şuturi în cur.

2. Judeii care conduc sub influenţa băuturilor răcoritoare şedinţa de judecată, să fie retrogradaţi la gradul de loieri pentru o perioadă de 30 de zile. Şi ca sancţiune complementară, unul dintre justiţiabili să îi ia locul de judeu în tot acest interval de timp.

3. Procurorii care ţin pledoaria în şedinţa de judecată cu decibelii sub minimul necesar pentru a se putea înţelege ce muţănii debitează, să fie obligaţi să rescrie rechizitoriul. De mână.

4. Loierii veterani care circulă pe coridoarele instanţei cu nasul pe sus, să-şi piardă dreptul de a profesa. Ca sancţiune complementară, să devină mediatori… la păsări.

5. Mediatorii care circulă cu impresii de avocat să fie felicitaţi şi să li se aplice sancţiunea de mai sus. Dar invers.

6. Toţi participanţii la traficul de influenţă care mai vorbesc la telefon aiurea să fie obligaţi să poarte timp de doi ani un tricou pe care să scrie RUŞINICĂ.

7. Toţi participanţii la traficul de persoane să primească 20 de mături peste cur. Fără discuţie.

Alte propuneri?