Ne-am gândim să fim mai prezenţi pe aici, adică, dacă e posibil în fiecare zi. Şi cum nu suntem aşa de originali încât să ne nască mintea ceva în fiecare zi, am zis să facem trafic de pe spatele altora. Cu asta inaugurăm rubricuţa (apropo de oamenii obsedaţi să vorbească în diminutive – ex. funcţionarii bancari: „ne datoraţi o mie de leuţi” – de parcă asta va face plata mai plăcută): Fără titlu (n-am ştiut cum să-i spunem şi decât să alegem din patetisme de genul Ştiri juridice/Una pe zi etc. mai bine câteun titlu random prin alipirea a două titluri de articole de pe Wiki(ro) din ziua în cauză).

Juridice ne spune că Furnizorii de servicii de găzduire electronică nu pot fi obligaţi să blocheze informaţia care beneficiază de protecţia drepturilor de proprietate intelectulală. Asta în legătură directă cu recenta decizie CJUE în cauza SABAM vs. Netlog NV. În mare, trebuie reţinut că „Instanţele şi autorităţile naţionale trebuie, în mod particular, să asigure un just echilibru între protecţia drepturilor de proprietate intelectuală şi libertatea de a desfăşura o activitate comercială de către operatori, astfel cum este cazul furnizorilor de servicii de găzduire, precum şi dreptul la protecţia datelor cu caracter personal”.

Concluzia noastră: *uie Acta! (scuzaţi, pardon, bonsoar)

Citatul zilei vine de la Costel Gâlcă care ne spune că: „Avocatul nu se identifică decât arareori cu cauza pe care o apără sau o reprezintă. El rămâne demiurgul rece şi raţional, încercând să stea departe de pasiunea care cuprinde părţile cauzei, el fiind cel care creează cauza din perspectiva „adevărului juridic”, încercând să o sustragă „adevărului faptic”, sau, dimpotrivă, încercând să le suprapună, în funcţie de tabără în care se află.” True, man, true! Dar într-o lume ideală. Dacă vă şi interesează subiectul sindicalizării preoţilor, de ce pot sau nu pot să facă asta (pe lângă multe altele), puteţi să citiţi restul articolului.

În final, aflăm că Deputaţii vor să renunţe la Cornul şi laptele pentru preşcolari şi elevi. Probabil, vor să lanseze programul Ţigara etno(botanică) cea de toate zilele. Aşa li se va părea tuturor mult mai uşoară şcoala. Zicem.

Cu asta încheiem Actualităţile de azi. Urmează Sport. Şi Meteo. Din fericire, nu cu Andreea Esca.