Recent, o societate de avocatură clujeană, LMS pe scurt (nu-i cunoaştem, nu le facem reclamă), şi-a renovat departamentul de PR. Colegii noştri au venit cu un concept inovator: cea mai bună reclamă ţi-o faci cu mâna ta. Pusă cu hotărâre pe alţi colegi adversari. Dacă nu v-aţi prins din titlu, vorbim despre recentele schimburi de argumente “juridice” dintre un Lăpuşan şi un Rusa.

Ce nu s-a văzut şi nu s-a auzit pe camerele de filmat? Vă spunem noi.

Înainte de a ieşi din sala de judecată, discuţia care a încins spiritele a pornit de la faptul că instanţa nu îi asculta pe niciunul dintre avocaţi, chiar dacă nu vorbeau deodată, ci pe rând. Ignoranţa magistratului i-a înfuriat pe cei doi loieri, care şi-au zis unul altuia: “Hai afară, afară din ţară!”

Pe platoul de filmare scena a avut un aparent caracter violent. De fapt, Lăpuşan a dorit doar să-şi ajute colegul să-şi dea jos roba, Rusa fiind ocupat să-i arate cu pumnul că afară plouă. Plouă cu pumni, evident.

Pe imaginile de la care lipseşte coloana sonoră, soundtrackul nefiind încă realizat de colegii de la DNA, se poate vedea că un jandarm încearcă să îi despartă pe cei doi avocaţi, care doar doreau să se îmbrăţişeze, ca urmare a victoriei obţinute de România în meciul de baraj (chiar dacă el încă nu s-a jucat).

După ce au ieşit din raza vizuală a camerelor de filmat, s-au pupat (nu pe gură – nu că am avea ceva împotrivă) şi şi-au strâns mâinile felicitându-se pentru reclama gratuită pe care şi-au făcut-o.

Concluzia noastră: noi înţelegem că unii judecători din respectiva instituţie de cultură te fac să-ţi baţi colegii de ciudă că numai tu ai ghinionul să ai cauze pe rolul lor. Asta nu înseamnă însă că trebuie să fii egoist şi să te baţi pe holurile instanţei, într-un cadru deloc festiv. În mod normal, organizezi ceva legal, cu avizul Baroului şi al INPPA (ca să ia toată lumea în mod corect puncte de pregătire profesională) şi cât lumea roade la un mic congelat (că doar vine iarna şi intrăm în criză de fonduri) tu te baţi în ring, purtând şortul în culorile Societăţii de avocatură pe care o reprezinţi.

Serios, mai gândiţi-vă la propunerea noastră.