Ca să nu ziceţi că nu ne ajităm pentru voi, nedreptăţiţii recentului scandal de intrare în avocatură, am pus o vorbă la dom’ Briciu şi l-am convins să vă mai dea o şansă. Rapid, simplu: 10 grile, niciun răspuns corect, cine le face intră în societatea de avocatură Florea, Briciu şi… şi… Asociaţii, evident. La ce vă gândeaţi?

  1. Profesia de avocat se exercită: a) 24 din 24 de ore, de fraierii care n-au avut ceva mai bun de făcut în viaţă; b) prin uzucapiunea de 10 ani, de ăia diagnosticaţi cu personalitate multiplă, care se cred de prin 2004 avocaţi; c) de şmecherii care au contracte cu Statul, restul confraţilor neprofesând, ci supravieţuind profesiei.
  2. Tabloul avocaţilor: a) a fost pictat de un pictor anonim, când se plictisea la coadă la registratură; b) valorează, însumând cifra de afaceri a celor trecuţi în peisajul lui, cam cât una dintre vilele lui Florinel Salam; c) a fost pictat de Corneliu Baba, inspirându-se din altă operă a sa, „Răscoala de la 1907” şi cu influenţe din tabloul „Oameni odihnindu-se”.
  3. Subrogaţia: a) este o boală venerică pe care de obicei o iei în facultate de la studenţii sau studentele de la drept; b) este o rugăminte sub promisiunea unei alte rugăminţi prin care nici tu nu ştii ce ai vrut să ceri de la bun început; c) este o specie de aroganţă întâlnită la persoanele subjugate în evul mediu de boieri.
  4. Lipsa discernământului: a) nu constituie temei de interdicţie pentru a face parte dintr-o comisie de examen care formulează grilele; b) conferă avantajul că viaţa ţi se pare la fel de frumoasă ca pe Facebook; c) creează dezavantajul că rişti s-o ceri de nevastă.
  5. Dreptul la apărare nu este încălcat: a) dacă procurorul îşi şterge pixul de cămaşa viitorului inculpat propus spre arestare; b) dacă rechizitoriul are 100 de pagini scrise şi nimic spus în ele; c) dacă judecătorul doarme în timp ce avocatul pune concluzii de condamnare cu suspendare.
  6. Decăderea intervine: a) când pici pe scări înainte să intri la examen; b) când te cheamă Cristi şi n-ai nicio treabă cu dreptul; c) când ai picat la INM şi vrei să dai şi examenul de Barou.
  7. Cheltuielile de judecată: a) le recuperezi dacă vrea instanţa, dacă nu, nu; b) dacă nu vrea instanţa, trimiţi racheţii; c) dacă nu funcţionează cu racheţii, trimiţi soacra.
  8. Constituie circumstanţe atenuante următoarele împrejurări: a) n-am ştiut că e cineva acasă; b) am crezut că e nevastă-mea; c) eram atent la feed-ul idioţilor de la loieri.ro.
  9. Reunirea cauzelor este obligatorie: a) când vrea muşchii DNA; b) dacă avocatul ia onorarii prea mari din cele trei cauze cu acelaşi client; c) când judecătorul n-are chef să judece în ziua respectivă şi mai bine dă o hotărâre-pilot de condamnare.
  10. Nu are dreptul de a refuza să dea declaraţii în calitate de martor: a) ăla care a făcut la examen grila asta; b) părinţii, rudele şi toţi prietenii de pe Facebook ai ăluia care a făcut grila asta; c) noi, toţi, care nu ne-am luat examenul din cauza grilei ăsteia.

V-am pupat, succes!

(sursă foto needitată)