E adevărat, am fost şi noi în vacanţă. Ne-am odihnit, ne-am lăsat codurile să se prăfuiască şi dosarele să răsufle. Înainte de a vă spune cum e cu bârna din propriul ochi pe care unii nu şi-o văd, iată ce-am mai aflat cât am fost în vacanţă:

1. Pentru unii, scrumiera din maşină are acelaşi rol ca puţulica (scuzată ne fie naivitatea) pentru bărbaţii de peste 65-70 de ani: rol pur decorativ.

2. Primăria poate funcţiona la fel de bine cu un ghişeu şi un angajat, lucru verificat într-o primărie de municipiu, în care la celelalte trei ghişee, deşi se aflau angajaţi, era afişat mesajul ”Ghişeu închis temporar” sau altfel spus: In your face, bitch!

3. Incompetenţa începe să se extindă, în mod alarmant, şi în domeniul privat. Vom reveni cu amănunte piperate sau usturoiate, după caz. Pentru început avem doar un singur cuvânt: ORANGE.

Veţi zice că pe ăstea le ştiaţi de dinainte. Nu zicem nu, aşa e, dar ne-au sărit din nou în ochi, nas, urechi şi ne tot sar, ne tot sar, până o să ne supărăm şi o să ne ciobănim la ei.

Desigur, presa, sursa inepuizabilă de confirmări că trăim printre … whatever, ne-a dat de ştire (iniţial, că după aceea s-a trimis o dezminţire) că nepotul Patriarhului a fost prins de DIICOT traficând heroină cu turcii. Ulterior, patriarhia a infirmat relaţia de rudenie, respectivul doar lăudându-se că ar fi fost nepotul Patriarhului. De parcă dacă era într-adevăr nepotul individului, nu ar fi fost mai de înţeles decât unchiul său. Puneţi-vă întrebarea: Ce e mai rău: să vinzi droguri sau iluzii?