Cetăţeni, avem rezultatele şi reacţiile, acum că s-a finalizat numărătoarea oficială a voturilor.

Acum, trecând la lucruri cu adevărat serioase, să menţionăm primele două fapte cu totul previzibile: întâia fătătoare a naţiunii câştigă primăria capitalei, iar eminenţa sa Boc zdrobeşte concurenţa blatistă şi/sau ridicolă din al doilea oraş al ţărişoarei. Cu această ocazie, o salutăm încă o dată pe atât de draga noastră doamnă Buzoianu, mare amatoare de bere nefiltrată. Sărumâna, doamnă!

Dar cu toate aceste ştiri seci şi puţine, să nu credeţi, cetăţeni, că nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ: la Baia Mare, spre exemplu, tipul ăla chipeş pentru care făcuse Udrea o pasiune şi-a zdrobit concurenţa şi a ieşit din nou primar. Mă rog, impropriu spus ieşit, că e sub control judiciar în arest după ce a fost prins în flagrant luând şpagă. Suflete de poeţi băimărenii.

Deşi toată ţara râde de celebrii morţi vii care nu ratează vreun scrutin electoral în Teleorman, bănăţenii ne-au demonstrat de această dată de ce sunt cu adevărat fruncea: o neverosimilă prezenţă de vot de 214%. De unde înţelegem că sloganul „azi în Timişoara/mâine-n toată ţara” a devenit „astăzi toată ţara în Timişoara”.

Ceea ce e trist şi deranjant nu e faptul că alegerile locale nu mai au vreo miză, pentru că, în afară de Bucureşti şi Cluj, se învârt prea puţini bani de furat ataşaţi cu prea mare risc de arestare, ci dispariţia circului de altădată. Departe de a deveni brusc eleganţi, candidaţii s-au împroşcat cu semnificativ mai puţine lături ca altădată, şi nici pomenile electorale nu au mai fost la acelaşi nivel.

Pe această cale, în numele tuturor cetăţenilor cu drept de vot ai acestei ţări, solicit ca situaţia să se corijeze rapid, până la alegerile parlamentare, să ne primim pâinea, micul şi circul, iar pe candidaţi îi îndemnăm respectuos, vorba lui Caranfil: borfet, dans!

(sursă foto)