Ne-am uitat şi noi peste grilele de admitere în profesie. Au fost rezonabile. Dar totuşi… ha-ha-ha! Am văzut că se vorbeşte într-o grilă despre comiterea unei infracţiuni deşi era aplicabilă legitima apărare. Pe asta nu am înţeles-o. E infracţiune dar ăla nu răspunde pentru că e incidentă legitima apărare? Care e logica INPPA aici? Căci probabil nouă ne scapă ceva.

Dar să trecem peste. La grila 65 cineva a violat gramatica fără să existe legitimă apărare. De ce spunem asta? Pentru că o scăpat un “asigurând-ul” şi “determinând-ul” în enunţ. Dacă e ceva modificare în DOOM versiunea 69.02 ne cerem scuze. Dar dacă s-o greşit… cineva e penibil. Mai ne scapă şi nouă greşeli că uneori ne dăm roba jos şi devenim oameni. Dar să scrii precum un agramat în grilele dintr-un examen de o asemenea anvergură e jalnic. Bănuim că au mai fost persoane care s-au uitat peste grile. Şi toţi au dat din cap că e ok ca la curţile cu juraţi. Ne aducem aminte cum râdeau ăştia de fac subiecte cum că absolvenţii Facultăţilor de Drept nu ştiu să scrie. Păi… ha-ha-ha! Râde ciob de oală spartă. Cu referinţă la trecut.

Apoi la grila 78 se vorbeşte de favorizarea infractorului. Prieteni dragi cu o vastă experienţă în domeniul (a)juridic. În noul Cod penal favorizarea infractorului a devenit favorizarea făptuitorului. Iar între infractor şi făptuitor e diferenţă ca de la a lua un examen sau a mai sta un an acasă. E penibil să te raportezi la noul Cod penal dar să foloseşti textul din vechiul Cod penal, nu? Bănuiesc că aţi considerat această grilă ca fiind foarte uşoară. De aceea nu aţi fost atenţi. Şi de aceea aţi greşit. Noi vă iertăm. Dar poate la anul învăţaţi să faceţi grile la fel de corecte precum răspunsurile pe care le aşteptaţi de la candidaţi.

Apoi am aflat pe surse că organizarea a fost varză. Trebuiau oare să vină candidaţii cu banderole albe în semn de protest pentru a primi măcar o doză minimă de respect? Înţelegem că tehnologia e la cote înalte. Dar nu cred că a descoperit nimeni cum să păstreze unde de semnal într-o sticlă de apă plată.

Am mai înţeles că cei din Bucureşti au trebuit să aştepte 3 ore pentru a putea recupera foaie cu subiecte. Cică unii au vrut să poată să-şi verifice răspunsurile. Se pare că mai nou această doleanţă e un lux. Am aflat pe surse că aceste foi au fost returnate. După 3 ore. În spatele Facultăţii de Drept. Aruncate pe jos. Ca la ghena de gunoi. A se vedea imaginea de mai jos.foi

Şi mai sunt unii care cer respect din partea instanţelor. Hmmm. Trăim într-o lume relativ ciudată. Adică extrem de…

Credem că cei care se plâng de grile exagerează. Din câte am observat au fost relativ lejere. Chiar dacă discuţii pe unele grile vor exista întotdeauna, nu e nevoie să faci 100 de grile. Şi vreo 70-80 se puteau face fără prea mare dificultate. Deci problema nu a fost aici. Dar asta nu înseamnă că penibilul nu a existat.

Sursa foto: aici.