Am publicat recent un material (vezi aci) despre păţania colegului nost drag din redacţie, ce s-a văzut nevoit să intenteze divorţ pentru a-şi salva IQ-ul aflat în antiteză cu EA – balaurul cu şapte capete şi gândire de viezure.

Nu după mult timp de la publicarea materialului cu pricina, am început să primim pe adresa redacţiei cuvântări despre cât de sadică e viaţa de cuplu între o EA şi un loier. Şi pentru că încurajăm libertatea de exprimare şi afirmaţiile calomnioase de tot soiul, vom prezenta în cele ce urmează o compilaţie de nemulţumiri.

În fiecare zi ajunge acasă târziu. Cică a fost foarte ocupat la birou. Dar când îl iau pe nepregătite bagă dume din serialul Suits. Când ridic din sprâncene mă ia cu “dragă, pe bune că am lucrat, eu doar gândesc ca Harvey!”. Dar de unde până unde ştie el ce gândeşte Harvey dacă nu a văzut episodul cu pricina  la birou în timp ce se făcea că lucrează?

Cică o altă problemă a loierilor fără frontieră este că ajung acasă şi se simt extrem de frustraţi. N-ar pune mâna să dea cu mătura pentru nimic în lume. Tot timpul invocă faptul că în fiecare zi mătură pe jos cu procurori, ceea ce-l face să n-aibă chef de a mătura şi când ajunge acasă.

Dar dacă mătură cu ei pe jos aşa cum pierde orice ceartă în familie, e clar de ce în România rata de condamnare e undeva la 98%.

Probabil cel mai enervant aspect sesizat de cititoarele noastre este cel referitor la eschivele din timpul unui conflict de proporţii. Când vreau să îl întreb ceva şi se simte cu musca pe căciulă, se eschivează mereu utilizând sintagma “se respinge ca inadmisibil”. Dar după două ore vine cu coada între picioare ca un cotei plouat şi încearcă să achieseze la hotărârea pe care urma să o iau în primă instanţă. 

Dincolo de astea, toate bancurile au căpătat o conotaţie juridică. De parcă o murit tot ce-a fost creativ în el odată cu absolvirea facultăţii. Mai grav e faptul că detestă tot ce ţine de 69 pe motiv că în nu ştiu ce Cod asta implică noţiunea de învinuit, inculpat şi declaraţie. În schimb, atunci când are două beri la bord are impresia că e foarte romantic când îmi spune că mi-ar face un 136 litera a).

Degeaba. Unii loieri redevin copii cu mult înainte de vreme. Iar ceilalţi îşi pierd bărbăţia odată cu primul proces.