Ni se pare greşită campania publicitară a celor de la Bancpost, cea care ţinteşte publicul pensionar activ care ar trebui să primească pensia pe card. Şi când zicem asta, nu ne referim la ideea în sine, ci la modul grafic de valorificare a ideii. Nu înţelegem de ce tot timpul Ion Ionescu sau Ion Popescu sunt cei daţi ca exemplu de titulari de card. De parcă ar fi ceva vedete oamenii ăştia.

Cum să atragi publicul cu Ion Ionescu? Gândiţi-vă puţin câţi dintre voi cunoaşteţi un Ion Ionescu. Vedeţi?! Şi atunci, nu e mai corect ca cel dat ca exemplu să fie o persoană apropiată nouă, dragă nouă, mult stimată nouă? De exemplu, noi, ca avocaţi, am fi mult mai tentaţi să ne facem card de pensionari la Bancpost dacă reclama ar prezenta ca titular de card, pensionar activ, numele Mircea HRUDEI. Am fi de-a dreptul plăcut impresionaţi şi am aştepta cu interes emiterea unui astfel de card. Asta nu înseamnă că dacă dânsul s-ar pensiona, ne-am putea pensiona şi noi, din lipsă de cauze, ci doar că am prefera să-i plătim pensie, nu salariu. Doar atât.

Un ultim avertizment pentru eventualii viitori noi pensionari neposesori de card: poştaşul nu sună niciodată de două ori!

Later edit: Apropo de simpaticul titular de card —> aici.