Mai lăsaţi-mă cu Constituţia, zice doamna senator Jipa, şi câtă dreptate o mai fi având şi ea, improbabilă ca rezultatul corect dat dintr-un calcul greşit, făcut de prostul clasei, la singura lucrare la matematică la care a binevoit să se prezinte.

Uităm mereu, când discutăm despre imunitatea parlamentară (valabilă pentru doar două chestii: percheziţie şi arestare) că actuala Constituţie a fost scrisă cu frica şi amintirea siniştrilor ani comunişti în spate. Iorgulescu şi gaşca ştiau prea bine ce poate face un procuror abuziv, subordonat ierarhic, cu marionetele din Marea Adunare Naţională.

Mai e filtrul parlamentar necesar pentru percheziţie şi arestare? Mai avem procurori abuzivi? Avem judecători de drepturi şi libertăţi care să nu facă pe ei necondiţionat în faţa DNA-ului?

Dănuţ Şova e întruparea a tot ce e mai sinistru în politica românească: e înfiorător de adaptat şi hoţ, plus suficient de imbecil şi imoral. Mai grav, e tânăr şi-n putere, putând călări pe mârţoaga economiei naţionale mult timp de aici încolo. Trebuie el cercetat şi condamnat pentru toate păcatele probate sau doar bănuite? Igen. Dar trebuie el arestat pentru fapte comise în cretacic? Nu ştiu. E clar că nici Parlamentul n-ar trebui să aibă un cuvânt de spus în materia asta.

Treaba e tristă pentru că trăim vremurile în care trebuie să alegem între justiţia-spectacol-pentru-prostime şi injustiţia-paravan-parlamentar. Fie-ne tranziţia uşoară.

(Sursă foto)