Nişte foşti angajaţi Antena 3 au protestat ieri în faţa DNA Bucureşti pe motiv că Papici şi colega lui au fost revocaţi din funcţii. Ce nu s-a transmis de la proteste? Vă spunem noi.

Protestul a început cu intonarea imnului underground al DNA: “Noi batem corupţia la masa verde, că arbitru ţine întotdeauna cu noi“.

Printre primele pancarte ridicate a fost cea care spunea: “DNA, mereu aproape, mereu în casa ta.

Cel mai activ grup a fost cel al Asociaţiei Denunţătorilor de Serviciu, condus de Petre Ispirescu Jr. care ne-a declarat: “Dacă trăia tata ar fi fost mândru de noi. Denunţurile noastre sunt ca poveştile de groază spuse la gura sobei.

Unii dintre protestatari au agitat în aer Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi au scandat: “DNA, nu uita, nu ai nevoie de ea!”

La un moment dat, cineva a ridicat o pancartă cu poza lui Voiculescu. Publicul a început să îi cânte: “Îţi spunem la revedere, la revedereeeeee, îţi spunem la revedereeee!” Şi au salutat respectuos cu cele cinci degete de la mână desfăcute, duse la un cozoroc de chipiu imaginar.

După pauza publicitară (fiind foşti angajaţi Antena 3 au mimat o astfel de pauză), lumea a devenit agitată, neştiind la ce film se uită şi au început să strige: “Hoţii, hoţii! Jos Guvernul! Lingoule! Uniţi Salvăm Roşia Montană!“, până când s-a restabilit ordinea şi le-a fost explicat motivul protestului.

Pe final, s-a scandat repetat: “Papici, vino-n-coa’, salută-ţi galeria!” şi “DNA apare, Soarele trăsare!

Ni s-a părut că am auzit şi un: “Să vină minerii!“, care a fost înnăbuşit foarte repede din  motive de siguranţă naţională.

A relatat de la faţa locului agentul nostru sub acoperire Ciobi Romanu.