Luaţi d-aci şi vă cruciţi. Din cauză că ăi din Senat s-au ascuns sub plapumă de moş DNA nici măcar nu au băgat de seamă că o fost de fapt PRO castrare chimică. Bricius! Eu nu înţeleg de ce nea Vadim nu pune de-un proiect de lege prin care să se proclame “THE ONE”. Poate se adoptă şi aia tacit şi am scăpat de-o grijă. În sensul că, după 6 ore de film dispare personajul din scenariu. Pam pam!

Revenind la oile noastre. Cel mai mult ne place că proiectul a pornit de la… de la… Gabriela Vrânceanu Firea. De la cine? Da, da! Tanti Firuţa. Adică cea cu “nu eşti om complet dacă n-ai copii“. Şi pentru că este foarte generoasă… tanti Firuţa pune personal mâna şi face să fie bine. Adică te castrează chimic şi te lasă incomplet şi în teorie şi în practică.

Noi putem să înţelegem faptul că unele infracţiuni creează greaţă. Şi aici nu ne referim la unele efecte secundare ale infracţiunii de viol ori act sexual cu un minor. Dar totuşi. Castrare chimică? Haide bre. Foarte inteligent. De parcă asta ar putea să îi oprească pe unii. Îi nenorocim pe toţi, doar pentru a-i opri pe câţiva. Logică perfectă. Dar ăia care fură? Nu mai există bomfaiere pe piaţă, ori ce? Haideţi să îi rezolvăm şi pe ăştia, ce mama dracului! Şi pe evazionişti să îi împăiem. Că nici măcar ursul împăiat nu mai umblă după miere.

Dar haideţi să vedem şi articolul ce urmează să fie introdus în Codul penal.

Prevederile articolului 220/1 – „Castrarea chimică”
    (1) Persoanelor care au săvârşit fapte prevăzute de legea penală care atentează la inviolabilitatea sexuală a altei persoane, inclusiv a minorilor, de către instanţa de judecată li se poate aplica măsura de siguranţă castrarea chimică în condiţiile prevăzute de alin. (2)-(4).
    (2) Castrarea chimică se aplică obligatoriu de către instanţa de judecată, ca măsura de siguranţă, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute la art.198 alin. (1) şi alin (2), indiferent de pedeapsa principală aplicată.
    (3) Castrarea chimică se efectuează de către instituţiile medicale în comun cu instituţiile penitenciare, conform Regulamentului aprobat de Guvern, în ultimele 3 luni de ispăşire a pedepsei închisorii, după rămânerea irevocabilă a sentinţei de condamnare”.
Sexy ca Brăileanca, nu?
Sincer, noi avem suspiciunea rezonabilă că textul ăsta o fost redactat de unul paralel. Fie avocat, fie student, fie orice altceva. Poate nu e unu incomplet, dar clar e unu din ăla paralel.  Oare Streteanu nu poate în calitate sa de Almighty să-i pice pe ăştia retroactiv la penal general? Ne întrebăm şi noi…
Cică suntem informaţi că ăştia castraţii sunt ăi de au atentat la inviolabilitatea sexuală a altei persoane. Şi pentru că nenicii şi tănticile nu au ştiut dacă minorul e sau nu o persoană, au precizat cât se poate de clar că textul vizează inclusiv inviolabilitatea minorilor. Deci nu doar a unei persoane, ci inclusiv a minorilor. Nu cumva să nu fie clar ori ceva… doamne fereşte! Apoi asta cu inviolabilitatea sexuală e la fel de clară ca tratatul lui Chirică. Dacă o ţinut musai să zică de minori că-s tăt persoane, de ce nu o fost mai clari şi cu privire la inviolabilitatea asta? Se aplică textul şi când pui mâna unde nu trebuie? O să fie oare valabil sloganul “Ăi castraţi… nu palpaţi!”…? Aşteptăm aici cu interes dezlegarea în drept.
Sau poate nu. Că ne lămureşte următorul alineat. Cică măsura asta se aplică de instanţă atunci când nenicu ăla rău o săvârşit infracţiunea prevăzută de art. 198 alin. 1 şi 2. Bricius! Dar staţi aşa, nu disperaţi! Art. 198 se referă doar la actul sexual cu un minor. Deci iată că ştim şi ce-i aia inviolabilitate sexuală. În mod întâmplător, violul nu prezintă importanţă pentru legiuitor. Dacă violezi, ai frică doar de săpun! Dacă realizezi însă un act sexual consimţit cu un minor, te castrează nuţi Firea! Logic, nu? Pentru ăia mai daltonişti, violul e la articolul 197, iar castrarea chimică se referă doar la art. 198.
Şi ultima muţănie. Cea mai tare! Castrarea asta chimică este un parteneriat între instituţiile medicale şi ălea penitenciare. Oare pe principiul “eu îl ţin şi tu îi dai“? Poate că da. Oricum, având în vedere că măsura asta se aplică cu 3 luni înainte de a redeveni liber, avem convingea că tăţi o să ceară orientarea pedepsei înspre maximul special.
Şi am mai avea o nelămurire. Dacă textul ăsta se aplică la ăi de-o făcut un bughi-bughi cu un minor, înseamnă că se aplică şi la minori, nu? Dar parcă minorii nu şi-o mai iau cu închisoare pe noul Cod penal. Sau scrie altceva în Codul de procedură civilă?
Partea de castrare chimică o înţelegem în schimb. Se va bagă intravenos o cantitate mare de McDonald’s. Până ce se coboară de tot steagul şi îţi vine doar să te caci pe tine.