Ne-am amintit în redacţie că la un moment dat omul-Partid (aka Dan Diaconescu) se lăuda că el poate să verifice dacă are sau nu telefonul interceptat, formând 544. Bineînţeles că cine a fost în stare să dea un goaNgăl s-a lămurit că e vorba de numărul de acces WAP de la Orange.

Toată discuţia asta din redacţie i-a deschis tehnicului nostru, Iliuţă Orozan, apetitul de a ne povesti din tainele meseriei lui de fost securist care repara papucii diplomaţilor străini, plantându-le microfoane în tocurile de la pantofi. Omul nu s-a lăsat de meserie nici după ’90, că doar mai aveau unii nevoie de el.

“Ce? Credeţi că acum nu se ascultă pe blat?”, ne-a zis el, hlizindu-se la noi.

Aşa am aflat noi că americanii, încă de prin ’94, au decretat că toate telefoanele şi alte chestii de comunicare la distanţă trebuie să aibă încorporată tehnologie care să asigure posibilitatea de supraveghere a comunicaţiilor purtate prin intermediul acestora.

“La lege îi zicea CALEA. Noi glumeam, când ne mai vedeam pe stradă cu colegii de la tehnic, şi ne întrebam unul pe altul: Unde mergi, bre? Uite, mă duc să-i arăt unuia Calea cea dreaptă!

Iliuţă e un băiat de treabă. Noi îl avem în redacţie ca să ne asigurăm că bruiem cu succes interceptările DNA şi DIICOT din liftul nostru. Ce, credeţi că numai Tribunalul Bucureşti are liftul ascultat?