De la marele lider de opinii contabile şi, din când în când, foarte penale, Avocatnet.ro, ne aşteptam la mai mult. Adică să te apuci la un an şi jumătate de la abrogare a infracţiunilor rutiere din Codul rutier şi reluare a acestora, în parte modificate, în ăl penal să explici vesel cum te trimit la închisoare infracţiunile din Codul rutier e mai mult decât penibil.

Noi am mai zis şi altă dată că tovarăşii de la Avocatnet.ro o dau rău în bară mai ales când se ocupă de penal. De ceva vreme altă doamnă/domnişoară ne explica de infracţiuni sancţionate cu închisoare strictă, sancţiune care nu a intrat niciodată în vigoare, fiindcă era într-un cod penal căzut în dizgraţie înainte să-l răsfoiască cineva cu adevărat şi să mai şi intre în vigoare.

Pe bune, cât e de greu să ai un amărât de soft legislativ în care să beleşti ochii ca să nu beleşti articolul pe care vrei să-l scrii? Ştiu, o să ni se spună că suntem răutăcioşi, doar infracţiunile rutiere DECÂT s-au mutat în Codul penal. Pentru un neavizat aşa e. Pentru cineva care şi vrea să aibă o informaţie corectă, deschide Codul ăla bun! Aşa fiind, bunăoară (ca să cităm nişte clasici în viaţă), refuzul de recoltare a probelor biologice se sancţionează cu închisoare de la 1 la 5 ani, nu de la 2 la 7 (a se vedea articolul şi captura). Şi nu, nu sunt doar probleme de individualizare a sancţiunii aici, ci şi de aplicare a unei instituţii gen renunţarea la aplicarea pedepsei (când pedeapsa este peste 5 ani închisoare, renunţarea la aplicarea pedepsei nu se poate aplica).

Aşa că, credeţi-ne pe cuvânt: Avocatnet.ro se pricepe la orice, probabil, dar la penal e pe spate. Şi e cu atât mai grav cu cât le-a murit modestia când au început să se laude că 2 din 3 români îi vizitează. Mă leşi?!

LATER EDIT: Ca urmare a articolului de faţă, cei de la Avocatnet şi-au remediat greşeala. Le acceptăm scăparea şi  scuzele de rigoare chiar dacă dl. Popescu a făcut-o doar cu un sfert de gură.