Bine că v-am regăsit, sănătoşi şi cu 15 kile în plus ataşate de voi. Ca o paranteză, când am salutat colegele de redacţie cu replica asta, ne-am luat nişte cârnaţi cu maioneză în freză. Cică aşa se întâmpină colindătorii.

Pentru că începe un nou an, am apelat la prezicătoarea noastră profesionistă, mama Perfida, prietenă bună cu doamna Stela şi InterNeti Sandu. Iată ce ne-a zis că se va întâmpla anul ăsta, cu o precizie de inginer, în domeniul juridic. Sau judiciar. Nu ştie nici ea exact care.

  1. România va fi nomnializată şi chiar va câştiga premiul Nobel pentru literatură, pentru opera colectivă a tuturor celor reabilitaţi social prin scrierile lor penitenciare. Tot atunci, Cărtărescu îşi va retrage de pe piaţă ultima apariţie, Solenoid, de nervi că iar n-a câştigat şi se va face ţepar literar. Nu ne întrebaţi ce înseamnă asta.
  2. Noul cod de procedură fiscală se va aplica după regula de trei simplă, adică următoarea: dacă vine Antifrauda  în control, poţi să-ţi închizi firma şi să-ţi deschizi alte trei noi, fiindcă e clar că nu vei mai lucra cu cea controlată decât peste vreo cinci ani când îţi va da CJUE dreptate.
  3. Codul fiscal se va aplica şi mai simplu: noi vom plăti taxe, Statul le va încasa şi apoi ne va da. Ştiţi voi ce.
  4. Codul de procedură penală va fi modificat de maestrul Mateo. Integral. Moment după care nu va mai rămâne din el decât principiile. De fapt, Principiul, că va fi unul singur: avocatul are întotdeauna dreptate.
  5. Codul penal va adopta cumulul aritmetic. Pentru fiecare euro luat mită vei primi o zi de puşcărie. Singurul noroc e că TVA-ul a scăzut şi în domeniul ăsta.
  6. Codul civil şi cel de procedură civilă se vor abroga integral. Motivul: sunt plictisitoare.
  7. Toţi studenţii de la toate facultăţile de Drept din ţară îşi vor lua toate examenele, fără nicio excepţie. Previziunea asta e de test, să vedem cât de naivi sunteţi.

Ca de obicei, titlul n-are mare legătură cu conţinutul. Asta pentru că ne place câteodată să mimăm că suntem şi noi „jurnalişti” de România.

S-aveţi un an bun!

PS: Ne întoarcem cu previziunile pesimiste, ăstea-s ălea bune, să ne-nţelegem.

(sursă foto)