Ştim că aţi mai auzit propunerea asta şi, probabil, v-a fost ruşine să fiţi de acord cu ea că să nu vă arate lumea cu degetul. Ştim că mulţi ar fi de acord cu ea, dacă nu ar fi la fel de mulţi care nu sunt de acord fiindcă nu le profită. Economic, zicem. Sau moral vorbind. Dar noi credem că ştim cum am putea să dezechilibrăm balanţa spre DA.

Premisa de la care pornim e că în România singurele două lucruri rămase neimpozitate de Stat, deşi ar putea fi sunt Biserica şi Prostituţia.

În ce ordine le preferaţi că nouă ne e indiferent. Ar fi un al treilea, anume actele sexuale consimţite de orice natură dintre concubini sau soţi, însă propunerea asta e de fapt o glumă de Întâi aprilie pe care unii nu au înţeles-o, au luat-o în serios şi chiar s-au scandalizat. Răutăcioşi cum vă ştim sigur veţi spune că n-o să avem vreun succes cu niciuna dintre cele două. Aici însă intervine experienţa noastră de mediatori şantajişti.

Aşa fiind. Statul cheamă la masă Biserica. Cu citaţie preimprimată, antet DNA, că dă bine. Şi produce efecte juridice erga omnes. Iar problema se pune în felul următor:

“Ce preferaţi, Prea Happymeal-ul Dumneavoastră? De mâine, deschideţi conturi la Trezorie sau fraierim curvele că le facem cadru legal de muncă, decent, cu carte de muncă electronică şi pensionare anticipată pentru cele care îşi dovedesc vechimea în muncă încă din perioada ilegalităţii şi după, le luăm 69% impozit?”

Voi ce credeţi că va prefera Şefu’ dă Clan?